Sensorrensning på D800E jul18

Tags

Relaterede indlæg

Del dette

Sensorrensning på D800E

Så blev det allerede tid til at rense sensor på mit D800E. Ikke at jeg er så forskrækket for det, men jeg kunne nu nok finde på noget mere spændende at bruge tiden på.

Jeg løb faktisk ind i et lille problem med kameraet, som jeg vil nævne her, hvis der er andre der skulle sidde med samme problem.

Jeg benytter mig af vådrens fra Pec Pads. Det fungerede perfekt på mit D700, så det fortsætter jeg med.

Jeg sætter kameraet på stativ og tager et billede ved mindste blænde (største f-tal) mod en hvid væg eller låge. Så bliver alle pletter synlige.

Når kameraet skal renses, skal man vælge “mirror lockup for sensor cleaning”, men her opstod problemet : menupunktet kunne ikke vælges – det var deaktiveret.

Jeg overvejede et MEGET kort sekund, blot at bruge Mup mode, men frygten for at have et spejl der pludseligt klapper ned fik mig hurtigt tilbage fra det sidespor 🙂

Jeg ladede derefter batterierne op – det hjalp heller ikke. Nu var rådne dyr gode (?), men jeg fik et hint, da jeg læste på nettet, at D4 huset har samme problem, hvis netværk er aktiveret. Der er jo ikke noget netværk på D800, så jeg gik mine egne tilpasninger igennem en efter en.

Til sidst fandt jeg indstillingen : G4, Assign shutter button in the Custom Menu Settings, sæt den til Take photos – så kan du vælge mirror lockup.

(G4 setting)

(påkrævet indstilling)

Er det en fejl ? Det ved jeg faktisk ikke, men når bare man kender løsningen, så er det vel egentligt ligegyldig.