Queen Machine

Jeg var så heldig, at få mulighed for at fotografere bandet Queen Machine. Det kom i stand igennem en kontakt hos cphmusic, som skaffede mig ind på årets Nibe festival.

Da det var min første opgave med koncertfotografering, valgte jeg at gå “all-in” – jeg tog alt det udstyr med jeg kunne klemme ned i tasken. Jeg ville ikke stå derude og mangle et objektiv eller noget andet, som jeg kunne have taget med. Efter denne fotoopgave må jeg erkende, at jeg allerede er blevet meget klogere. Mere om det senere.

Jeg fik adgang til hele scenen for at få nogle mere “psycho billeder”, som bandet udtrykkede det. Jeg fik at vide, at jeg bare skulle bruge hele scenen, så de kunne få nogle fede billeder – de var helt sikre på, at jeg ikke kunne bringe dem ud af fatningen.

Opgaven lød på, at levere ~25 billeder, hvoraf nogle skulle være af bandet, andre skulle være af publikum.

Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke fik specielt meget brug for teleobjektivet. Hvad der overraskede mig mest var dog, at jeg ikke fik så meget brug for de høje ISO værdier. Dette skyldes, at der var fuld knald på lysshowet på scenen, så de feste billeder var der rigeligt lys til. Jeg holdt mig på f/2, for at sikre at lukkertiden ikke blev for lang.

Jeg endte med at levere 240 billeder til bandet og fik en god oplevelse ud af det. Koncertfotografering er absolut sjovt, når bandet er med på ideen !