Lee bigstopper, 100mm filter aug08

Tags

Relaterede indlæg

Del dette

Lee bigstopper, 100mm filter

Jeg har endeligt fået mit Lee Bigstopper 100mm filter med posten. Der har været lang ventetid på at få disse filtre, og jeg har indtil nu brugt et B&W N110 filter. B&W filteret er dog et 77mm filter, som skal skrues på. Dette har til tider været en smule træls, da der ofte er for lidt lys til at kameraet kan fokusere med filteret på.

Metoden har derfor, indtil nu, været at fokusere uden filter, slå objektivet over i manuel fokus og så skrue filteret på. Det lyder nemt, men det kan faktisk være svært at ramme filtergevindet korrekt. Jeg har også tabt filteret et par gange, fordi det ikke fik korrekt indgreb i gevindet.

Med Lee bigstopper filteret, kan jeg bruge mit nyligt anskaffede Lee DSLR starter kit (http://fotounivers.dk/?p=2165). Dermed skal filteret bare sættes i holderen – ikke skrues fast.

Jeg har også denne gang, bestilt filteret hos Robert White (http://www.robertwhite.co.uk/shop-by-brand/lee-filters/filters/the-big-stopper.html).

Hvad er med i pakken ?

Deres filter leveres, som altid, i en filter taske. Derudover er selve filteret med, forsvarligt pakket ind.

Som det kan ses, så er den ene side af filteret belagt med skum. Det virker faktisk rigtigt godt, da filteret sidder langt bedre i holderen. Desuden er hjørnerne af filterholderen helt lukkede og lukker ikke strølys ind. Dette burde egentligt have været på alle deres filtre – så meget kan det heller ikke koste at lime skum på filtrene 🙂

Her ses filteret skubbet halvvejs ind i holderen. Siden med skum kommer ind mod objektivet.

Virker det ?

Ja da kan jeg roligt sige at det gør. Jeg har prøvet at tage et par testbilleder i haven. Motivet er ikke noget at råbe hurra for, men billederne viser dog det ønskede resultat. Alle billeder er taget med Nikon D800E og Nikkor 24mm f/1.4 ved ISO 100

#1, uden filter, f/10, 1/40s

#2, Lee Bigstopper, f/10, 13s

#3, B&W ND100, f/10, 13s

Konklusion:

Tja, som sagt er motivet på testbillederne ikke noget imponerende kreativt. Jeg skal dog på fototur i aften, hvor der kommer helt andre mulighed for flotte motiver. Men hvad testbillederne dog nemt kan vise alligevel er, at der er langt mindre farvestik på Lee filteret end på B&W filteret. Jeg havde håbet på at det ville være bedre, men jeg havde på ingen måde gættet på at forskellen er så stor som her. Det kan se ud som om billederne er uskarpe, men det skuldes vindens rusken i træer og buske.

Jeg er meget tilfreds ! og jeg glæder mig allerede til at komme afsted i aften.